Околоочни кремове

Показване на 22 резултата

Защо специални кремове за очи?

Кожата на окото лежи близо до чувствителната конюнктива. Ако кремът за лице случайно попадне в очите ви, може да предизвика дразнене. Следователно околоочните кремове съдържат малко или никакъв парфюм и никакви аромати или консерванти.

Хидратация против за бръчки

Мимиките и мигането натоварват много мускулите около очите. Тъй като областта около очите няма себум или потни жлези, то добрата хидратация е е важна.

  • Богатите на влага изглаждащи околоочни кремове с ретинол и хиалуронова киселина предотвратяват бръчките , така че кожата ви да изглежда млада за по-дълго време. Активната съставка хиалурон поддържа естествената регулация на влажността на кожата.
  • Синият хибискус укрепва кожната тъкан.
  • Околоочните кремове и околоочните гелове, съдържащи кофеин, зелен чай и лайка, са идеални за подпухнали очи.
  • Продуктите за околоочна грижа, съдържащи алое вера като съставка, осигуряват особено добра грижа за чувствителната зона около очите. Тъй като листата на алое вера съдържат 99% вода.

Околоочните кремове прикриват тъмните кръгове под очите

Синкавите сенки под очите са резултат от натрупване на течност около кръвоносните съдове. Причините за тъмните кръгове под очите са умора, стрес или твърде много никотин и кофеин. Кремове с пигменти или захариди (захарни съединения) намаляват тъмните кръгове.

Каква е ползата от околоочен крем?

Зоната около очите е много чувствителна и изисква специални грижи. Кожата под очите е около десет пъти по-тънка от тази на бузите, което я прави най-тънката на нашето тяло. Затова й дайте особено нежна програма за грижа. Тъй като зоната около очите е толкова чувствителна, ефектите от умората и стреса бързо стават очевидни.

Гел или крем?

Това зависи от нуждите на вашата кожа. Геловете за очи са подходящи при отоци, защото имат охлаждащ ефект. Освен това се абсорбират по-бързо от кремовете. Околоочните кремове са по-богати и затова се препоръчват за суха кожа.

Разточете се

Масажът на очите помага за стимулиране на лимфния поток. За тази цел се предлагат специални аксесоари – най-добре е да ги използвате отвътре навън и настрани отгоре надолу. Ролките за очи са идеални за движение, тъй като се поставят лесно и се побират във всяка чанта или раница.

Лепенки за очи или пачове за очи

Пачовеза очи са много ефектни, защото извитата им форма пасва идеално под очите. Там техните ценни съставки като хиалуронова киселина или колаген могат бързо да развият своя ефект . Има и пачове за очи, които се носят цяла нощ . На сутринта премахвате пачовете – свеж, сияен тен без много усилия.

Как да нанасям околоочен крем?

По-малкото е повече и моля, направете го с чувствителност – особено около очите: пестеливо нанасяйте  околоочен крем и гел . Количество с размер на перла е достатъчно и за двете очи. Тъй като зоната около очите е толкова чувствителна, най-добре е да нанесете околоочния крем или гел с безименния си пръст, тъй като не потупвате толкова силно с този пръст, колкото с показалеца.

Подути очи? Горе главата!

Ако очите ви са подути: Спете с повдигната глава, тъй като тази позиция помага да се предотврати натрупването на течност около очите.Как възниква подуването? Твърде малко сън, твърде много солена храна и стрес: Ако лимфният поток е нарушен, се появяват отоци. Полезни са хидратиращите околоочни кремове с активни съставки, които стимулират кръвообращението, като лайка, кофеин, гинко и арника. Тези съставки противодействат на подутите клепачи и торбичките под очите.

Кога трябва да започна да използвам околоочен крем?

Най-късно, когато се забележат първите бръчки. За повечето жени това се случва в средата до края на 20-те години. В този случай околоочните кремове са наши помощници: освен подхранващи съставки и съставки против стареене, те съдържат деконгестанти, които стимулират лимфния поток.

Избягвайте триене, когато премахвате грима: За да не дразните чувствителната кожа, препоръчително е да използвате меки почистващи продукти. Гримът може да се отстрани по-лесно и с по-малко търкане, ако памучният тампон, навлажнен с почистващ лосион, се постави върху окото за няколко секунди преди това.

Shopping Cart